Podcasts & Blogs

Ook dorst gekregen van Bier & Beleggen? Pak een biertje en ga ervoor zitten.
We gaan in gesprek met Lucas, de rationele bedrijfseconoom. Hij kent de klappen van de zweep en deelt graag zijn kennis. Hij gaat in gesprek met Bas en Hester. De een is een daredevil die er af en toe blind wat geld ingooit en wel kijkt wat er gebeurd. De ander een consumentenpsycholoog die de emoties van het beleggen kent, maar er zelf ook regelmatig intrapt.
Samen bespreken ze de ins en outs van het beleggen. Waarom zou je beginnen met beleggen? Waarin kan je investeren? Hoe gaat dat praktisch in z’n werk? Luister mee, en voor je het weet zet jij ook met zelfvertrouwen je eerste stappen in de aandelenmarkt!

Bier & Beleggen: trailer

Nog steeds niet begonnen met beleggen? Geld toch moet rollen? Maar waar naartoe? Tot nu toe rolt het geld direct door naar het gat in je hand. Hoog tijd iets te doen. Sparen? Levert niks op. En investeren, dat is zo abstract.. Waar begin je? Beleggen kent de nodige risico’s. Je wilt begrijpen hoe het werkt. Wat hebben we nodig? Allereerst: bier. En iemand met verstand van zaken.

Waarom beleggen?

Waarom ben je nog niet begonnen met beleggen? Die vraag stelden Hester en Bas ook aan zichzelf. Waarom beleggen, en niet sparen? Of gewoon je geld uitgeven aan een goede avond? Wat hield hen tegen om geld te investeren? Beleggen leek zo onduidelijk. Wat zijn de risico’s? Kun je alles kwijtraken? En waar begin je?

Waarin kan je investeren?

Dus je bent de angst voorbij. Je gaat beleggen. Maar waar kan je in investeren? In aflevering 2 duiken we in het portfolio van een beginnend belegger. Neem je risico, of speel je op safe In ‘Het portfolio van een beginnend belegge’ bespreken we 3 typen investeringen: obligaties, goud en ETF’s.. Benieuwd wat bij jou past? Kom er nu achter!

Hoe werkt een broker-app?

Je gaat beginnen met het praktische stuk van beleggen.. Maar hoe werkt een broker app? Hoe koop je een echt aandeel op de markt? Dit klinkt simpel, maar kan best overweldigend zijn. Termen als market order en stop loss.. geen zorgen, in aflevering 3 nemen we je mee in je eerste praktische stappen in een broker-app.

Waar moet je op letten bij het kopen van een aandeel?

Je hebt een account aangemaakt op een broker-app. Goed bezig! Maar wat moet je nou met al die grafieken? Hoe weet je of je echt ergens in moet stappen, en wanneer dat het beste kan?

Technische analyse, fundamentele analyse.. het klinkt lastig, maar in aflevering 4 wordt het zo klaar als een klontje. Lucas vertelt ons hoe je kunt zien of je nu dat ene aandeel of ETF moet kopen. Of dat je anders ook gewoon iedere dag langs Bakker Bart kunt lopen..

Is het nog niet te laat om te starten met beleggen?

De financiële markten zijn oververhit. Aandelen en crypto staan op ongekende hoogtes en iedereen praat er over. Dit roept maar één vraag op: kan ik nu nog instappen?
We bespreken de corona crisis, de steunpakketten en wat dit doet met de financiële markt. Hester vraagt zich af of we niet gewoon wat geld bij kunnen printen, en Bas speelt met het idee om geld in ruimte taxi’s te stoppen..

Kun je geld verdienen tijdens een dip?

Natuurlijk willen we allemaal stijgende lijnen zien op de aandelenmarkt. Helaas is dit niet altijd het geval. Maar gelukkig zijn er wel manieren omook tijdens mindere tijden rendement uit jouw aandelen te halen. Hoe dit mogelijk is? Dat bespreken we in deze aflevering. Veel plezier!

Hoe zit het nou eigenlijk met crypto?​

We kunnen er niet omheen. Crypto is hot. Maar hoe werkt het nou eigenlijk; hoe ontstaat zo’n valuta? Hoe kunnen sommige crypto munten beginnen als grap en later toch veel waarde hebben? Welke digitale meme is tegenwoordig de beste investering, en waarom heeft Elon Musk nou zoveel invloed op deze markt? Wacht nog even met het bestellen van een pizza met je aangekochte crypto, en luister binnenkort mee met aflevering 7..

Crypto loading..

Blog: het zwarte gat

“Yes! Het is weer de 25e. En weet je wat dat betekent? Saralis! Weer een versie portie valuta op de rekening. En het is bijna weekend, dus daar gaan we eens een flinke pot bier van kopen!”

Bovenstaande passage zal zich met enige regelmaat afspelen in jouw hoofd, en groot gelijk, want..

Nooit meer de laatste bier & beleggers tips missen?

Laat je e-mailadres achter en ontvang een bericht wanneer het weer tijd is om met ons het glas te heffen in een nieuwe Podcast aflevering of blog.

Volg Bier & Beleggen op Instagram, en krijg een kijkje in de keuken!