Over ons

.

Bier & Beleggen. De naam zegt het al. Beleggen hoeft niet saai te zijn, en ook niet moeilijk. En wij zijn er van overtuigd dat ook jij kunt beleggen. Je moet er alleen even mee beginnen. Wij laten je zien hoe.
Ga er voor zitten en stap in!

Lucas is naast zijn baan als commercieel analist enthousiast belegger, weet dus zijn weg op de markt te vinden en kijkt dagelijks naar de grafieken. Bovendien vindt hij het leuk om zijn kennis te delen. Dat geld moet namelijk gaan rollen, ook bij jou! Daarom geeft hij laagdrempelige online trainingen. 
Maar hij houdt ook van ’n biertje en goede verhalen. Dus het bleef niet bij trainingen.. Hester en Bas sloten aan!

2020, eerste lockdown. Wat ga je doen met je tijd? Hester en haar vriendinnen wilden gebruik maken van deze tijd door eindelijk te leren beleggen. Lucas wist hier alles van. Hij zette wat grafieken op papier, plande een Zoom meeting in en maakte ze wijs in een nieuwe wereld. Hester was overtuigd. Maar niet alleen van beleggen, ook van dit persoonlijke concept. Al haar vrienden aan wie ze dit vertelde wilden ook zo’n training! Vanuit haar werk in innovatie weet ze alles van het opzetten van start-ups. Ze belde Lucas op: hier gaan we meer van maken..

Lucas & Hester Bier & Beleggen
Bier & Beleggen

Ze deden onderzoek naar de behoeftes van de doelgroep. Wat hield hen nu tegen, en wat kon hun drempels wegnemen? Laagdrempelig, hands-on kennis maken met beleggen, terwijl je met je vrienden erover kan praten. Dat is wat ze wilden. Gewoon met een biertje erbij. Weg met de stoffigheid. Hier zat het gat: Bier & Beleggen werd geboren!

Dus we hadden Lucas van Elewout – de rationele belegger, en Hester Francken – de consumenten psycholoog die zelf regelmatig in de emoties van het investeren trapt. Maar het 3e biertje stond klaar. De tafel werd compleet met Bas de Haan, de blinde belegger die wel van een risicootje houdt. Dit was het recept voor een goed gesprek. En laat Bas nou ook nog eens 3 microfoons en een eigen editing bedrijf hebben: De Stu. Een Podcast was het resultaat.

 

 

Dus ja, het wordt je steeds makkelijker gemaakt. Altijd al willen beginnen met beleggen? Nu zijn er geen smoesjes meer. Schrijf je direct in voor een online training, of luister eerst mee in onze Podcasts. Cheers!

Eerst 'effe lekker met je bek in het zonnetje' (bier tip!) en al luisterend bekend raken met de basis van het beleggen? Luister dan mee met Lucas, Bas & Hester in onze Podcasts.

Volg Bier & Beleggen op Instagram, en krijg een kijkje in de keuken!